Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane – Životni ciklus hrane
Izvještaj s Kongresa o kvaliteti i sigurnosti hrane – Životni ciklus hrane
U Opatiji se u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta od 13. do 18. studenog održao 2. Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem pod nazvom “Životni ciklus hrane”.
Kongres je okupio preko 350 hrvatskih i inozmenih stručnjaka iz različitih područja, poput liječnika, nutricionista, kemičara, agronoma, veterinara, mikrobiologa, biokemičara, ali i proizvođače prehrambenih proizvoda, sanitarne inženjere, predstavnike različitih kompanija te akreditacijska i certifikacijska tijela, nadležna regulatorna i nadzorna tijela. Tijekom četiri dana Kongresa održan je niz edukativnih predavanja i radionica što je dovelo do širenja svijesti o važnosti i ulozi hrane, njene sigurnosti i konzumiranja. Suradnici projektnog tima s PBF-a (prof.dr.sc. Ksenija Markov, prof.dr.sc. Jadranka Frece te Iva Čanak i Željko Jakopović) sudjelovali su na Kongresu poster prezentacijom putem koje su zainteresirani sudionici informirani o najnovijim ispitivanjima i rezultatima projekta “Inovativni postupci uklanjanja AFM1 biofiksatorima iz mlijeka”.