Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane – Nova postignuća i budući izazovi

Izvještaj s Kongresa o sigurnosti i kvaliteti hrane – Nova postignuća i budući izazovi

U Opatiji se u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta od 21. do 24. studenog održao 1. Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem pod nazvom “Nova postignuća i budući izazovi”. Kongres je okupio preko 150 stručnjaka različitih profila, poput liječnika, nutricionista, kemičara, agronoma, veterinara, mikrobiologa, biokemičara, kao i proizvođače prehrambenih proizvoda, sanitarne inženjere i predstavnike različitih kompanija. Odličan niz predavanja koja su se održavala tijekom četiri dana Kongresa dovela su do stvaranja novih poznanstava, ali i novih spoznaja o aktualnim i zanimljivim temama. Suradnici projektnog tima s PBF-a (Iva Čanak i Željko Jakopović) sudjelovali su na Kongresu poster prezentacijom putem koje su informirali zainteresirane sudionike o dosadašnjim ispitivanjima kao i budućim izazovima vezanim uz temu samog projekta.